logo IZZ
  • IV Narodowy Kongres Żywieniowy
  • Struktura Instytutu
  • Rada Naukowa
  • Działalność naukowo – badawcza
  • Działalność oświatowa
  • Poradnia Chorób Metabolicznych
  • e-Rejestracja Poradni Chorób Metabolicznych
  • Klinika Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii
  • Biblioteka IŻŻ
  • Wydawnictwa
  • Szkolenia, kursy
  • Zamówienia publiczne
  • Usługi
  • Media
  • Praca
  • Zachowaj RównowagęZachowaj Równowagę
  • Korupcja Szkodzi ZdrowiuKorupcja Szkodzi Zdrowiu
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej
  • PN-EN ISO/IEC17025:2005 Certyfikat Akredytacji Laboratorium BadawczegoPN-EN ISO/IEC17025:2005 Certyfikat Akredytacji Laboratorium Badawczego
  • ISO 9001:2015 Certyfikat Systemu Zarządzania JakościąISO 9001:2015 Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością
  • ISO/IEC 27000:2013 Certyfikat Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem InformacjiISO/IEC 27000:2013 Certyfikat Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
  • Zachowaj równowagę
  • Termomodernizacja wraz z modernizacją systemu centralnego ogrzewania
  • Dane osobowe
  • Polityka Prywatności
  • Zasady prawidłowego żywienia - Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej
  • Normy żywienia
  • e-Baza IZOMERÓW TRANS
  • Wartość odżywcza produktów spożywczych i potraw
  • HACCP
  • Aktualności żywieniowe
  • Substancje dodatkowe do żywności
  • Interakcje leków z żywnością
  • Choroby żywieniowozależne
  • Diety w wybranych chorobach
  • Nowotwory - dietoprofilaktyka, dietoterapia
  • Sprawdź swoje BMI
  • Łatwe posiłki
  • Aktywność fizyczna
  • EUFIC
  • Zapytaj eksperta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Wydarzenia
  • Szwajcarsko-Polski Program Współpracy (SPPW)
  • Kształcenie podyplomowe
  • Akredytacja laboratorium
  • Polski
  • English (UK)

Ochrona Danych Osobowych

  • PDF
  • Drukuj
  • Email
Szczegóły
Nadrzędna kategoria: BIP

 

 

Klauzula informacyjna dla pacjentów Poradni Chorób Metabolicznych

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Instytut Żywności i Żywienia ul. Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa,

2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. ,

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu świadczenia usług medycznych - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie Art. 9 ust.1 lit. h ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.,

4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa: Narodowy Fundusz Zdrowia, Minister Zdrowia,  sądy, prokuratura, zakłady ubezpieczeń za zgodą pacjenta, organy rentowe oraz zespoły ds. orzekania o niepełnosprawności, lekarz i pielęgniarka w związku z prowadzoną kontrolą, laboratorium analityczne

5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 20 lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym dokonano ostatniego wpisu

6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania,

7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

8) podanie danych osobowych jest obligatoryjne na mocy przepisu prawa.

 

 

 


Created by logo Odyseja Odyseja Sp. z o.o.