logo IZZ
  • IV Narodowy Kongres Żywieniowy
  • Struktura Instytutu
  • Rada Naukowa
  • Działalność naukowo – badawcza
  • Działalność oświatowa
  • Poradnia Chorób Metabolicznych
  • e-Rejestracja Poradni Chorób Metabolicznych
  • Klinika Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii
  • Biblioteka IŻŻ
  • Wydawnictwa
  • Szkolenia, kursy
  • Zamówienia publiczne
  • Usługi
  • Media
  • Praca
  • Zachowaj RównowagęZachowaj Równowagę
  • Korupcja Szkodzi ZdrowiuKorupcja Szkodzi Zdrowiu
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej
  • PN-EN ISO/IEC17025:2005 Certyfikat Akredytacji Laboratorium BadawczegoPN-EN ISO/IEC17025:2005 Certyfikat Akredytacji Laboratorium Badawczego
  • ISO 9001:2015 Certyfikat Systemu Zarządzania JakościąISO 9001:2015 Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością
  • ISO/IEC 27000:2013 Certyfikat Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem InformacjiISO/IEC 27000:2013 Certyfikat Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
  • Zachowaj równowagę
  • Termomodernizacja wraz z modernizacją systemu centralnego ogrzewania
  • Dane osobowe
  • Polityka Prywatności
  • Zasady prawidłowego żywienia - Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej
  • Normy żywienia
  • e-Baza IZOMERÓW TRANS
  • Wartość odżywcza produktów spożywczych i potraw
    • opis bazy
    • regulamin dostępu do bazy
    • własność intelektualna i copyright
  • HACCP
  • Aktualności żywieniowe
  • Substancje dodatkowe do żywności
  • Interakcje leków z żywnością
  • Choroby żywieniowozależne
  • Diety w wybranych chorobach
  • Nowotwory - dietoprofilaktyka, dietoterapia
  • Sprawdź swoje BMI
  • Łatwe posiłki
  • Aktywność fizyczna
  • EUFIC
  • Zapytaj eksperta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Wydarzenia
  • Szwajcarsko-Polski Program Współpracy (SPPW)
  • Kształcenie podyplomowe
  • Akredytacja laboratorium
  • Polski
  • English (UK)

Własność intelektualna i copyright

  • PDF
  • Drukuj
  • Email
Szczegóły
Nadrzędna kategoria: Baza produktów spożywczych
  1. Baza danych „Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw” (nazywana w dalszym ciągu Bazą) podlega ochronie prawnej gwarantowanej przez ustawę z 4.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90 poz. 631 z  późn. zm.), ustawę z 27.07.2001 r. o ochronie baz danych (Dz. U. z 2001 r. Nr 128 poz. 1402 z późn. zm.) oraz przez międzynarodowe postanowienia o ochronie własności intelektualnych.

  2. Użytkownik Bazy może z niej korzystać wyłącznie w sposób zgodny z  jej przeznaczeniem.

  3. Wszelkie wartości zamieszczone w Bazie jak i tekst można kopiować i  przechowywać oraz drukować wyłącznie na użytek prywatny (w celach niekomercyjnych). Nie zezwala się na wprowadzanie zmian w  Bazie.

  4. Dane i tekst zawarty w Bazie nie może być kopiowany lub powielany w  inny sposób, albo przesyłany w jakiejkolwiek formie, bez jasnego powołania się na oryginalne źródło.

 

Sugerowane powołanie:

Kunachowicz H., Nadolna I., Przygoda B., Iwanow K.:

Baza danych „Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw”. Wydanie III rozszerzone i uaktualnione. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2005.

 

  1. Wykorzystanie danych i tekstu do celów komercyjnych lub innych niż na  użytek prywatny wymaga każdorazowo zgody Instytutu Żywności i  Żywienia.

 

 

© Copyright by Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna,

Warszawa, 2005

© Copyright by Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa, 2005

 

 


Created by logo Odyseja Odyseja Sp. z o.o.