O wydawnictwie
- Szczegóły
- Nadrzędna kategoria: O nas
Wydawnictwo Instytutu Żywności i Żywienia istnieje od 1973 r.
Zajmuje się profesjonalnym wydawaniem publikacji naukowych,
edukacyjnych, materiałów konferencyjnych oraz okazjonalnych.
Zajmuje się profesjonalnym wydawaniem publikacji naukowych,
edukacyjnych, materiałów konferencyjnych oraz okazjonalnych.
Autorami prac sa zarówno pracownicy naukowi naszej placówki,
jak i innych ośrodków w kraju i za granica.
Publikacje swoja tematyka obejmuja zagadnienia interdyscyplinarne.
jak i innych ośrodków w kraju i za granica.
Publikacje swoja tematyka obejmuja zagadnienia interdyscyplinarne.
Wydawane jest także czasopismo naukowe "Żywienie Człowieka i Metabolizm".
Działalność edytorska jest możliwa dzięki doświadczonym pracownikom redakcji
i sprawdzonym współpracownikom.
W 2011 r. Wydawnictwo otrzymało na Targach Ksiażki Akademickiej
wyróżnienie za "Praktyczny podręcznik dietetyki" (red. nauk.: prof. dr
hab. med. Mirosław Jarosz). Jury doceniło wartość merytoryczna
i edytorska tej publikacji.
O poziomie merytorycznym i edytorskim publikacji wydawanych przez Wydawnictwo IŻŻ świadczyć może stała współpraca z Ministerstwem Zdrowia, Wydawnictwem Lekarskim PZWL (własna seria wydawnicza) oraz upowszechnianie prac na arenie międzynarodowej w gronie ekspertów ds. żywności, żywienia oraz medycyny.
W zakładce "Informacje" znaleźć można informacje, jak można nabywać publikacje.