Informacje

Nadrzędna kategoria: O nas

 

Istnieje możliwość zakupu wydawnictw IŻŻ bezpośrednio w siedzibie Instytutu (biblioteka) bądź w drodze zamówienia — faxem, pocztą (przelew lub pobranie), emailem.

Przy zakupie wydawnictw wystawiamy faktury VAT.

Wydawnictwa PZWL można zakupić w kiosku w siedzibie Instytutu Żywności i Żywienia lub pod numerem telefonu (022) 55 09 780.

Wysyłki zamówionych książek dokonujemy za pośrednictwem Poczty Polskiej.

Odbiór osobisty i zakup jest również możliwy w siedzibie Wydawnictwa w Warszawie, ul. Powsińska 61/63 (biblioteka).

Uprzejmie informujemy, że jeżeli należność nie zostanie uregulowana w ciągu 14 dni, zamówienie automatycznie zostanie anulowane.

Reklamacje dotyczące sprzedaży wydawnictw wyłącznie pod nr telefonu: (0-22) 55-09-673.

Przedstawiamy pozycje wydawnicze dostępne w bibliotece IŻŻ ze względu na to, że ich nakład został już wyczerpany.

 

WYDAWNICTWA IŻŻ DOSTĘPNE W BIBLIOTECE
(nakład wyczerpany)

 

a14

Ocena zasadności „diety optymalnej”
w profilaktyce metabolicznych chorób cywilizacyjnych


Autorzy: Wiktor B. Szostak, Magdalena Białkowska, Aleksandra Cichocka, Longina Kłosiewicz-Latoszek, Barbara Cybulska

Warszawa 2004

a19

Album fotografii produktów i potraw

Autorzy: Lucjan Szponar, Katarzyna Wolnicka,
Ewa Rychlik

Warszawa 2000

a9

Materials of the I National Congress
"Food, Nutrition and Health"
(Warsaw, 30 May-1 June, 1994)


Ed.: Światosław Ziemlański, Włodzimierz Sekuła

Warsaw 1998


a13

Co to jest HACCP?

Autorzy: Lucjan Szponar, Halina Turlejska,
Urszula Pelzner

Warszawa 1998


a15

Wyżywienie w Polsce
na tle innych krajów


Autorzy: Włodzimierz Sekuła, Zbigniew Niedziałek, Katarzyna Figurska, Monika Morawska, Teresa Boruc

Warszawa 1997

a16

Spożycie żywności w Polsce w latach
1950–1996 w przeliczeniu na energię
i składniki odżywcze


Autorzy: Włodzimierz Sekuła, Zbigniew Niedziałek, Katarzyna Figurska, Monika Morawska, Teresa Boruc

Warszawa 1997

a18

The state of the legislation on health quality of food and nutrition in Poland compared with the corresponding regulations in the European Union

Autorzy: Ewa Rucińska, Lucjan Szponar

Warsaw 1996

a8

Programme of health improvement of the Polish population through improvement
of health quality of food and modification of pattern of nutrition


Autorzy: Lucjan Szponar, Sławomir Radiukiewicz, Włodzimierz Sekuła

Warszawa 1996

a12

GEMS/Food-EURO Workshop
on Analytical Quality Assurance


Ed.: Lucjan Szponar, Jadwiga Charzewska

Warszawa 1996

a4

Regulacje prawne Unii Europejskiej
i należących do niej krajów. Ustawodawstwo, Zeszyt 1


Red.: Lucjan Szponar, Ewa Rucińska

Warszawa 1994

a5

Potrawy skład i wartość odżywcza

Autorzy: Irena Nadolna, Hanna Kunachowicz, Krystyna Iwanow

Warszawa 1994

Brak okładki

Niektóre aspekty uwarunkowań
zachowań żywieniowych


Autor: Lucjan Narojek

Warszawa 1993

a3

Tabele zawartości pierwiastków śladowych w produktach spożywczych

Autorzy: Zbigniew Marzec, Hanna Kunachowicz, Krystyna Iwanów, Urszula Rutkowska

Warszawa 1992